Isteni diós teasütemény, porcukorba hempergetve. Nagyon kiadós, olcsó finomság, kb. 130 darab jön ki a megadott mennyiségből. A tésztája nagyon könnyen kezelhető, és sokáig el is áll, ha van ideje. Hát nálunk nincs!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
– 3 bögre fehér finomliszt (37,5 dkg)
– 1 bögre porcukor (20 dkg)
– 1 mokkáskanál sütőpor
– 25 dkg puha vaj
– 1 bögre darált dió
– 1 tojás
– kevés tejföl (kb. egy evőkanál)
+ porcukor a hempergetéshez
Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütés programra.
2. A hozzávalókat összegyúrjuk. Ha nagyon száraz, akkor adunk hozzá még egy kis tejfölt, ha nagyon ragacsos, akkor egy pici lisztet. Egyébként a tészta puha lesz, és jól lisztezett felületen fogunk vele dolgozni.
3. A tésztát kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, de lehet még vastagabbra. Szerintem minél dundibb, annál finomabb, és annál jobban érződik benne a dió.
4. Derelyemetszővel vagy késsel tetszőleges szélességű és hosszúságú rudakat vágunk belőle.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd körülbelül tizenöt perc alatt készre sütjük. Ekkor még puha egy picit, de néhány perc, és eléri a tökéletes állagát.
6. Még forrón porcukorba hempergetjük.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala