Barion Pixel

Gyors kavart almafánk (bögrésen is)

DSC_1125

Ezekkel a könnyed, fahéjas porcukorral megszitált szépséges finomságokkal a családom új kedvencet avatott. Szeretünk téged almafánk! 🙂
Mert finom vagy, mert almás vagy, mert fánk vagy, mert könnyen és villámgyorsan elkészülsz, mert nem szívod meg magad olajjal, és mert olyan cukin forogsz az olajban 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:
– 6 darab közepes alma (1 kg)
– két és fél bögre fehér finomliszt (32,5 dkg)
– 1 púpos teáskanál sütőpor
– 2 tojás
– 2 evőkanál kristálycukor

+ étolaj a kisütéshez
+ fahéjas porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

1. Az almákat meghámozzuk, majd egy nagyobb tálba reszeljük, és a többi hozzávalóval egy villa segítségével egyneművé keverjük.
2. Egy fazékban olajat hevítünk, és két teáskanál segítségével fánkokat szaggatunk az olajba.
3. Közepes hőfokon érdemes sütni őket, aranybarnára mindkét felüket. Ha nem fordulnának meg maguktól, akkor természetesen magunk gondoskodjunk róla, hogy mindent jól csináljanak 🙂
4. Fahéjas porcukorral, forrón tálaljuk!

Jó étvágyat! 🙂

DSC_1142

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák