Barion Pixel

Kacsazsíron pirított újburgonya

DSC_0291k

Avagy egy változatos köret, egyszerű, mégis különleges. Semmi más dolgunk nincs, mint az újkrumplit előfőzni, majd adni neki egy ropogós, házias ízvilágú kérget.
Belül puha, kívül pirult finomság, ami egy-két szelet házi sonkával máris egy finom nyáresti vacsora. De süthető tárcsán is, illetve méltó kísérője a sülteknek.

Hozzávalók:
– fél kg újburgonya
– egy-két púpos fakanálnyi kacsazsír
– egy-két mokkáskanál só (ízlés szerint egyéb fűszerek)

Elkészítése:

1. Az újburgonyáról vízben ledörzsöljük a héját. Én egy szivacs dörzsölős részével oldottam meg a problémát. Ezután felkarikázzuk, majd feltesszük sós vízbe főni. Körülbelül tizenöt perc alatt megpuhul. Vigyázzunk, ne főzzük túl!
2. Szűrjük le a burgonyát!
3. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban felforrósítjuk a zsírt, majd a burgonyákat szép aranybarnára sütjük benne. Ha nem elég a zsír, akkor adjunk hozzá még. Süthetjük ki két részletben is.
4. Szedjük konyhai papírtörlőre, de ne hagyjuk rajta csupán addig, míg kiszedjük. Eddigre lecsepeg a felesleges zsír, de azért nem szeretnénk, hogy mindet felitassa 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0299k

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák