Barion Pixel

Rukk-cukk bögrés mini kiflik

DSC_0526

Kétfalatnyi omlós, puha kiflicskék, mindössze három hozzávalóból, rajta roppanós karamellává pirult mogyoróval és egy leheletnyi fahéjjal. Komoly függőséget okoz, pláne, hogy rukk-cukk elkészül 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók 64 darab apró kiflihez:
– 20 dkg Mascarpone vagy egyéb krémsajt
– két és fél bögrényi liszt (32 dkg)
– 20 dkg puha! vaj

A mogyoróban hempergetéshez:
– háromnegyed bögre őrölt mogyoró (6 dkg), háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg) + 1 teáskanál fahéj keveréke

1. A Mascarpone-t, a vajat és a lisztet sima tésztává gyúrjuk, majd éjszakára, vagy legalább másfél órára hűtőbe tesszük.
2. Ezután négy gombócot csinálunk a tésztából.
3. A nyújtódeszkára kiöntjük a cukros-mogyorós keverék körülbelül negyedét, majd kinyújtjuk az első gombócot, közben egyszer kétszer átfordítjuk, hogy mindkét oldalára jócskán jusson.
4. A kört 16 szeletre vágjuk, majd egyenként feltekerjük őket kiflikké. Közben úgy tegyük A KIFLIT, HOGY MÉG közben is jusson rá a mogyoróból, én mindig kerestem olyan foltokat, ahol még volt mogyoró.

DSC_0442k

5. A többi gombóccal ugyanígy járunk el, majd 180-190 fokos sütőben aranyszínűre sütjük őket.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0534

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák