Barion Pixel

A legpuhább kelt kifli (bögrésen is)

DSC_0724

Nagyon finom, habkönnyű, hófehér, réteges tésztája van, lekvárral, sonkával vagy csak úgy sörkorcsolyaként is kiváló ez a finomság. Lizussal készítettük, a kis beteg kiflit szeretett volna. A tojással kenegetés pedig legalább tíz percre elterelte figyelmét a bajairól.

DSC_0655kk

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók 16 darab kiflihez:
– fél kocka élesztő
– 2 evőkanál cukor
– 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
– 4 bögre fehér finomliszt (fél kg)
– 1 tojás
– 2 teáskanál só
– bő fél bögre étolaj (1,5 dl)

A tetejére:
– 1 tojás sárgája felverve egy mokkáskanál tejjel

Elkészítése:

1. A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
2. Öt percet állni hagyjuk, meleg helyen.
3. A többi hozzávalóval együtt lágy tésztává dolgozzuk össze. Én dagasztógépbe tettem, de csupán három percre. A végeredmény egy majdhogynem ragadós tészta. Azért, ha nagyon ragadna, kaphat még egy pici lisztet, de nagyon óvatosan, fontos hogy a tészta lágy legyen, ha puha végeredményt szeretnénk.
4. Letakarva, meleg helyen egy órát pihentessük, kelesszük.
5. Ezután a tésztát vegyük kétfelé, nyújtsuk körülbelül harminc centis körlappá, majd mindkettőt vágjuk fel nyolc-nyolc szeletre, melyekből egyenként csavarjunk csinos kis kifliket. A hosszabb végüknél fogva kezdjük el tekerni őket!
6. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg tetejüket a tejes tojással, majd süssük őket szép aranyszínűre , 190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütés programon.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0733k

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák