Barion Pixel

Gyors sajtos kréker (bögrésen is)

A minap a kislányaimat ezek az apró finomságok várták hazajövet az iskolából, óvodából. Az ízük mellett ellenállhatatlan illatuk is van, sült vaj és sajt, így a lányok nem is sétáltak el egyszer sem úgy az asztal mellett, hogy ne vándorolt volna egy-két darab a tenyerükbe…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók 2 nagy gáztepsinyi adaghoz:
– egy és háromnegyed bögre fehér finomliszt (22-23 dkg)
– 12 dkg vaj
– 6-7 dkg reszelt sajt (trappista vagy edámi)
– 1 púpos teáskanálnyi só
– 1 evőkanál tejföl

A tetejére:
– 1 tojás sárgája felverve egy mokkáskanál tejjel
– 5 dkg reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett felületen két-három mm vastagra nyújtjuk, majd kisebb szaggatóval tetszés szerinti formájú krékereket szaggatunk belőle. Ha száraz a tészta, akkor a gyúrásnál még egy pici tejfölt adjunk hozzá, ha nagyon ragad, akkor pici lisztet.
2. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, lekenjük a tetejüket tojással, meghintjük őket sajttal, majd 200 fokon, alsó-felső sütés programon körülbelül tizenöt perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Pin It on Pinterest

Share This