Ez egy igazi pikáns, ragacsos, csirkés fogás, ami után megnyaljuk mind a tíz ujjunkat. Nagyon szeretem az efféle ételeket, amik egy picit színesebbé teszik a hétköznapokat 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 1 kg csirkeszárny
– egyharmad bögre méz – egyharmad bögre ketchup
– öt gerezd fokhagyma összezúzva
– egyharmad bögre étolaj
– fél mokkáskanálnyi őrölt fekete bors
– 4 evőkanál szójaszósz
– 1-2 evőkanál Shan’shi csípős chilli-szósz
Elkészítése:
1. A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk.
2. A többi hozzávalót egy tálban jól összekeverjük, majd a csirkeszárnyakat belekeverjük, jól megforgatjuk őket, hogy mindenhová jusson a szószból, majd néhány órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük, így jól átjárják az ízek. De azonnal is süthető, úgy is finom, persze még finomabb, ha pácolódik egy picit 🙂
3. Sütés előtt egy tepsire vagy jénaira sorakoztatjuk a szárnyakat, és meglocsoljuk őket a maradék szósszal.
4. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 50-60 perc alatt készre sütjük őket. Közben néhányszor locsoljuk meg a húst a tepsi alján felgyűlt szósszal. Nem kell lefedni őket semmivel!
5. Én tojásos rizzsel tálaltam, nagyon jót ettünk belőle, próbáljátok ki! 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂 Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala