Barion Pixel

Vaníliás cukor házilag

vaniliascukor1

Vannak dolgok, amik amellett, hogy finomabbak házilag elkészítve, sokszor olcsóbbak is, méghozzá nem is kicsit. Ez a vaníliás cukorra mindenképpen igaz. Pofonegyszerűen előállítható, és a bolti ár töredékéért megvan. Ráadásul porcukor formájában nem olyan pergős, mint a zacskós, így egy fánkon vagy süteményen könnyedén megtapad. Ezáltal nem csak sütéshez használhatjuk.

Az elkészítése pedig alig néhány percet vesz igénybe 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

– másfél bögre kristálycukor (24-25 dkg)

– 1 vaníliarúd

Elkészítése:

1. A kristálycukrot egy olyan aprítóba tesszük, amiben a porcukrot szoktuk készíteni.

2. A vaníliarudat hosszára kettévágjuk, majd óvatosan kikaparjuk egy éles késsel a magjait, és azokat a cukorhoz adjuk, majd együtt porcukorrá őröljük.

3. Jól zárható üvegben tároljuk.

4. Ha nincs késes aprítónk, akkor bolti porcukrot szitáljunk át, majd a magokkal alaposan keverjük el. Amennyiben porcukrot használunk, akkor abból a huszonöt deka, az két bögrényi!

dsc_0437k

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂 Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák