Barion Pixel

Zsebes karaj, vele sült tejfölös burgonyával

Hát, ez egy igazi, mindent bele fogás, telis-tele minden jóval, fűszeres tejfölös krumpli, gazdagon fűszerezett hús, bacon, sült paprika, olvadt sajt, hagyma, több nem is kell. Kiadós, laktató, egyszerű…

Hozzávalók:

– másfél kg sertéskaraj egyben

– 1 nagy fej vöröshagyma vékonyra szeletelve

– 10 dkg edámi vagy trappista sajt

– 180 g bacon szalonna

– 1 kaliforniai paprika csíkokra vágva

A páchoz összekeverni:

– 2 teáskanál sót

– 1 teáskanál őrölt pirospaprikát

– 1 mokkáskanál őrölt borsot

– egyharmad bögre étolajat

– 1-2 teáskanál fokhagymaport

A körethez:

– másfél kg burgonya meghámozva, nagyobb darabokra összekockázva

– 1 mokkáskanál só

– 1 kis pohár tejföl (170 g)

+ kevés olaj a locsoláshoz

Elkészítése:

1. Este a húst megtisztítjuk, majd másfél centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.

2. Ezután egy nagyobb darab alufóliára fektetjük, megkenjük először az alját a páccal, majd visszafordítjuk, és az egészet bedörzsöljük a fűszeres olajjal. A zsebecskékben is! Én kanállal kenegettem, de lehet kézzel vagy ecsettel is.

3. Ha elkészültünk, akkor a húst becsomagoljuk az alufóliába, majd egy zacskóba tesszük, és légmentesen lezárjuk.

4. Mehet is éjszakára vagy legalább néhány órácskára a hűtőbe.

5. A hűtés után a húst egy olajjal kikent tepsi közepére helyezzük, majd a zsebeket megtöltjük hagymával, baconnel, paprikával és sajttal. Jusson mindegyikbe mindenből! 🙂

6. A karajt körberakjuk a krumplival, és meglocsoljuk még egy kevés olajjal, majd megsózzuk. Közben a húst is sózzuk utána egy picit. A krumplit ezután szórjuk meg a megmaradt hagymával, paprikával és terítsük le a baconnel.

7. A tepsit fóliázzuk le, majd 220 fokra előmelegített sütőben süssük másfél órán keresztül.

8. Ezután vegyük le a fóliát, kenjük rá a tejfölt a krumplira, és süssük addig, míg az egész össze nem pirul.

9. Már kész is! 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák