Barion Pixel

Szuper-ropogós csirkemell, szupergyorsan!

Amikor a csirkemell kap pikáns mustárt, könnyű joghurtot, tojást és kukoricapelyhet, akkor azt már legfeljebb egy krémsajtos burgonyával fokozhatjuk, amit megbolondítunk frissen facsart citromlével és zsenge hagymával. Szeretni fogjátok 🙂

Hozzávalók:

– 50 dkg csirkemell felszeletelve

– só a fűszerezéshez

A panírhoz:

– kétharmad bögre natúr joghurt (1 kis pohárnak felel meg, 130-140g)

+ 3 evőkanál mustár (én dijoni-t használtam, ha sima mustárt használunk, akkor mehet bele több is, mert az nem olyan karakteres)

+ 1 tojás keveréke

+ 4-6 bögrényi natúr kukoricapehely/Corn Flakes (200-250 g)

+ étolaj a kisütéshez

A krémsajtos burgonyához:

– hatvan deka főtt felkockázott, vagy ha apróbb szemű, akkor felkarikázott burgonya megfőzve

– 1 kis doboz krémsajt (nálam Mascarpone, de bármilyen lehet, 250 g)

– 1-2 fej zsenge főzőhagyma vagy lila hagyma, akár póréhagyma is lehet

– 1-2 mokkáskanál só ízlés szerint

– fél citrom leve kifacsarva

Elkészítése:

1. A felkockázott/felkarikázott burgonyát lobogó, sós vízben elkezdjük főzni.

1. A csirkemellet felszeleteljük, és kiklopfoljuk őket. Mehet akár apróbb falatkákra, vagy vághatjuk csíkokra, ki hogy szereti. Ha vékony, látványos hússzeleteket szeretünk, akkor klopfoljuk, ha gyerekkézbe való apróságokat, akkor kisebb darabkákra vágjuk.

2. A hússzeleteket/darabokat besózzuk.

3. Egy villával összekeverjük a tojást, a joghurtot és a mustárt.

4. Egy jó nagy tálba belemérjük a kukoricapelyhet, és kézzel összemorzsoljuk. Jó móka, nem kell túlságosan összetörni, legyenek benne apróbb és nagyobb, rusztikusabb darabok is.

5. Ezután a hússzeleteket egyenként belemártjuk a joghurtos-mustáros-tojásos keverékünkbe, majd azonnal beleforgatjuk őket a kukoricapehely törmelékbe. Ezt egyesével tegyük meg! Mártás, azután kukoricapehely.

6. Hogy a pehely jól megtapadjon a húson, a következőképpen járjunk el: tegyük bele a kukoricapehelybe a húst, a tetejét szórjuk meg (kézzel lapátoljunk rá magyarán), úgy hogy az egészet ellepje, majd nyomkodjuk rá jó alaposan. Ezután fordítsuk meg, és ismételjük addig a műveletet, amíg szépen be nem fedjük a húst úgy, hogy abból semmi ki sem nem látszik. Ez hipp-hopp megvan, csak azért magyarázom ilyen körülményesen, mert így hatékony, és én nem jöttem rá az elején, így elbénáztam egy darabig 🙂

7. A bepanírozott húsokat pihenni hagyjuk, míg elkészítjük a krumplit, ami eddigre, ha minden igaz meg is főtt.

8. A burgonyát leszűrjük, és egy tálban összekeverjük a citromlevet, a sót és a krémsajtot, összevágjuk a a hagymát vékony cikkekre, és az egészet a krumplihoz keverjük.

9. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olajat hevítünk, és közepes fokozaton, lassan, aranyszínűre sütjük a húsok mindkét oldalát. Érdemes közben többször megforgatni!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák