Ez a joghurtos piskóta azért nagy kedvenc, mert amellett, hogy egy egyszerű kevert tésztáról van szó, mégis gazdag és könnyed a tésztája. Meggyel szeretem a legjobban, a nyár egyik legfinomabb süteménye szerintem, a savanykás, forró meggyel, és a laza tésztával.
Anyukáméktól nagyon finom meggyet szedtem hozzá, végre! Az elsőről a tanév végi hajrá miatt teljesen lemaradtam, de a kései fajtáról szerencsére nem, így elkészült az első meggyes darab nálam idén 🙂
Hozzávalók:
– 2 tojás
– egy és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
– 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
– 3 bögre fehér finomliszt (38 dkg)
– 10 dkg puha vaj
– 1 bögre natúr joghurt (200 g)
– fél bögre tej (1,25 dl)
– 1 csomag sütőpor (12 g)
A tetejére:
– kb. fél kg meggy kimagozva
+ porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
1. A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a többi hozzávalót, majd egy sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent), kb. 20*30-as tepsibe öntjük.
2. A tetejét megszórjuk vagy kirakjuk a kimagozott, felezett meggyszemekkel, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Hagyjuk langyosra hűlni, majd meghintjük porcukorral és csinos kockákra vágjuk! 🙂
Jó étvágyat! 🙂