Barion Pixel

Villámgyors reggeli angol zsemle, bögrésen

3,5 l kelesztő

Ez egy szupergyors reggeli péksütemény, vagy még inkább mondható teasüteménynek. Sütőporral készül, de ezt én meg nem mondtam volna, mert tökéletes kelt tészta jellegű, vajas zsemle a végeredmény. Forrón olvadt vajjal és édes lekvárral ettem, valami mennyei volt. Ajánlom hétvégére, reggelire, uzsonnára, de akár egy hétköznap estére is a család kényeztetésére 🙂
Ez az angolok scone-ja, az ő saját reggeli zsemléjük, ami nekem inkább pogácsasütemény 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 5 dkg puha vaj ( fél kocka)
– 2 bögre fehér finomliszt (32 dkg)
– 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
– 1 csipet só
– negyed bögre porcukor (5 dkg)
– fél csomag sütőpor (6 g)

+ kevés tej a kenéshez

Elkészítése:

1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütés programon, majd beteszünk egy üres tepsit, amin majd a zsemléket sütni fogjuk.
2. A vajat gyorsan elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral és a sóval, majd összekeverjük egy fakanál segítségével a többi hozzávalóval. Ezután lisztezett deszkára öntjük, és folyamatos lisztezés mellett összeálltjuk a tésztát, amit aztán két centi vastagra nyújtunk, és öt centis pogácsaszaggatóval kiszaggatunk.
3. Mehetnek is a forró tepsire, ahol megkenjük a tetejüket tejjel.
4. Betesszük őket a sütőbe, és körülbelül 15-18 perc alatt készre sütjük őket.

Remélem ízleni fognak, jó étvágyat hozzá! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek