Barion Pixel

Villám gombás-sonkás tészta

Én nagyon szeretem a tésztákat, sósan, édesen, mindenhogyan 🙂 Egy tésztaételt pedig mindig gyorsan el lehet készíteni, akárcsak ezt a gombás-sonkás tésztát, rengeteg tejföllel és füstölt sajttal. Olyan, mint a klasszikus tejfölös, sajtos tészta extrákkal 🙂
Nagyon-nagyon finom 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es mérce! 🙂

Hozzávalók 2-3 személyre:

– 2-3 evőkanál olíva vagy étolaj
– 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
– 250 g gomba pucolva, felkockázva
– 15 dkg sonkaszalámi vékony csíkokra vagy kockákra vágra
– 250 g fodros széles metélt (vagy ki mit szeret)
– egy-másfél bögre 20%-os tejföl
– fél bögre édes konzervkukorica
– negyed-fél mokkáskanál őrölt bors
– egy teáskanál só

Elkészítése:

1. A hagymát, és a gombát meghámozzuk, felkockázzuk, a sonkáét felcsíkozzuk, majd a tésztát feltesszük főni, sós, lobogó forró vízben.

2. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, amit öt percig pirítunk, majd belekeverjük a sonkát is, és addig, főzzük, míg a gomba meg nem puhul. Közben sózzuk, borsozzuk, majd a lecsepegtetett kukoricát is hozzákeverjük.

3. Egy-két perc párolás után ráborítjuk a tejfölt, mindössze fél percig hagyjuk a tűzön, ekkor félrehúzzuk, kóstoljuk és után sózzuk. Ne nagyon forraljuk a tejfölt, mert átforrósodik kellemesen a gombás szósztól, és így megőrzi a selymességét, nem lesz hígabb a kelleténél 🙂

4. Forró, főtt tésztára halmozva, füstölt sajttal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák