Porhanyós diós kifli bögrésen

Ezek a kis kiflik a teasütemények közül toplistások, gazdagon diósak, vajasak, és omlanak a szánkba. Nemigen lehet fokozni 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 3 bögre fehér finomliszt (38 dkg)
– 20 dkg puha vaj
– másfél bögre darált dió (15 dkg)
– 1 tojás
– háromnegyed bögre porcukor (8-10 dkg)

Elkészítése:

1. A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk, ha nagyon ragacsos, akkor adjunk hozzá még egy pici lisztet, de lágynak kell lennie!
2. Egy órára, folpackba csomagolva, hűtőbe tesszük.
3. Ezután szűk centi átmérőjű hengereket sodrunk belőle. Én egy maréknyi tésztát nyújtottam egyszerre lisztezett felületen, amiket hét-nyolc centis darabokra vágtam, a végeiket kifli alakúvá hajlítottam, majd sütőpapírral bélelt gáztepsire tettem őket.
4. A sütési idő 180 fokos sütőben, alul-felül sütés programon mindössze nyolc-tíz perc. Mikor kiveszitek nyersnek tűnik, de nem az! Ne süssétek tovább, ne kapjon színt az alja, mert oda finom omlóssága és a diós íze 🙂 Nem kell tovább sütni! 🙂
5. Ezután hagyjuk hűlni pár percig, majd szitáljuk meg alaposan porcukorral.
6. Napokig eláll, nem szikkad meg, nem szárad ki…

Jó étvágyat! 🙂

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Share This