Gesztenyés alagút – sütés nélkül

Ez valami mennyei, eszméletlen, nem lehet vele mellényúlni, mert pillanatok műve bekeverni, a formából könnyedén kipottyan, az állaga tökély, és az íze, finom gesztenyés, kekszes, csokis, eteti magát és képtelenség abbahagyni. Na és, ha már ezt egy szuszra elmondtam (leírtam), gyorsan jöjjön is a recept, le ne maradjon senki, semmi jóról 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 4 bögre (40 dkg) kekszmorzsa vagy darált keksz
– másfél gesztenyemassza (37 dkg)
– fél bögre porcukor (10 dkg)
– 1 tábla étcsokoládé felolvasztva (10 dkg)
– 1 tábla étcsokoládé nagyon apróra kockázva
– 1 bögre tej

+ a tetejére 15 dkg jó minőségű ét-vagy tortabevonó csokoládé felolvasztva

Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel összedolgozzuk, majd egy frissen tartó fóliával (folpack) bélelt kenyérformába nyomkodjuk. Éjszakára, vagy öt-hat órára hűtőbe tesszük. Ez idő alatt legyen lefóliázva, hogy ne vegye át az ízeket, és ne száradjon ki a teteje.
2. Ha megdermedt, akkor sütőpapírral borított tálcára borítjuk, majd bevonjuk olvasztott csokoládéval. Én mikróban olvasztottam, ahol fél percenként átkevertem.
3. Ezután visszatesszük a hűtőbe dermedni.
4. Szeletelés előtt tíz-tizenöt percig hagyjuk szobahőmérsékleten, akkor nem fog töredezni a csokoládébevonat…

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Receptötlet forrása a Nők Lapja konyha októberi száma…

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Share This