Barion Pixel

Bögrés répás-mákos csudasüti

Csudasüti, mert csuda finom 🙂 Egy könnyű piskóta répával, narancslével, narancshéj reszelékével és mákos foltokkal, mindez hold alakban. Igazi őszi gyöngyszem…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 4 tojás
– 15 dkg vaj vagy margarin
– 2 közepes répa pucolva, reszelve (25 dkg)
– 1 narancs héja lereszelve + a leve kifacsarva
– másfél bögre porcukor (15 dkg)
– egy és negyed bögre fehér finomliszt (15 dkg)
– 1 csomag sütőpor (10 g)
– 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
– háromnegyed bögre mák ledarálva (10 dkg)

Elkészítése:

1. A puha vajat a cukorral kikeverjük egy mixer segítségével, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját is.

2. Ezután belekeverjük a narancshéjat és levet, a lisztet, a sütőport, majd a répát, majd fakanállal, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a tojásfehérjék felvert habját is.

3. A tészta háromnegyedét egy sütőpapírral bélelt, kb. 25*35-ös tepsibe öntjük.

4. A tészta másik feléhez hozzákeverjük a darált mákot, majd egy teáskanállal foltokban rászórjuk a tepsiben lévő masszára.

5. Kb. 170 fokos sütőben, alül-felül sütés programon, körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

6. Tűpróbát végezzünk!

7. Ezután hagyjuk legalább langyosra hűlni, de inkább teljesen hűljön ki, ha lehet.

8. Szórjuk meg porcukorral, majd szaggassunk belőle egy körülbelül három-négy centi átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral holdakat. Ezt úgy csináljuk, hogy kiszaggatunk egy egész kereket, majd szépen sorban haladva mindig csak egy holdnyit 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Recept forrása Marisznál, köszönöm szépen 🙂

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák