Nagyon finom, hagymás-borsos-gombás ragu, liszttel megpirított karajszeletre halmozva, finom sonkával, és sült sajttal…
Elkészíteni pedig nem ördöngösség 🙂
A férjem óriási kedvence, még a történetünk elején az évfordulónkra is ezt készítettem neki 🙂 Mi óvári sertésszeletnek ismerjük, de nem ez az eredeti recept…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók, amiket használtam:
– egy-másfél bögre Vénusz napraforgó-étolaj a sütéshez
– 8 szelet sertés lapocka
– 8 nagyobb fej csiperkegomba
– 8 szelet gépsonka vagy egyéb sonka
– 8 vastagabb szelet sajt ízlés szerint
– fél bögre liszt a forgatáshoz (kb. 6 dkg)
– negyed bögre víz
– 1 fej vöröshagyma
– negyed bögre Vénusz napraforgó-étolaj a raguhoz
– só, bors
Elkészítése:
1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, és beleforgatjuk lisztbe.
2. A hagymát negyed bögre étolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megmosott, megpucolt, felszeletelt gombát, valamint negyed bögre vizet, és addig pároljuk, míg a gomba meg nem puhul. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nekem egy mokkáskanál só és egy fél mokkáskanál bors került bele. Félretesszük.
3. A hússzeleteket egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban a másfél bögre felforrósított olajon megsütjük, de nem szárazra, mert még a sütőben is sülni fognak. Annyi idő kell nekik nagyjából, mint egy rántott húsnak, pár perc oldalanként.
4. Ezután kiolajozott tepsire sorakoztatjuk az elősütött hússzeleteket, majd elosztjuk rajtuk a gombás ragut, leterítjük őket először egy-egy szelet sonkával, majd sajttal.
5. Forró sütőben, körülbelül 200 fokon addig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz a sajt.
6. Mi otthon hasábburgonyával vagy rizibizivel esszük, de ki mivel szereti. 🙂
Jó étvágyat!