Barion Pixel

Bögrés Churros fánk Nutellával

A spanyolok híres fánkja, kissé gazdagabban, tojással és vajjal, fahéjas cukorba forgatva, Nutellába mártogatva bizony nem akármilyen desszert az ünnepekre 🙂 Kényeztetés a legjavából 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók, amiket használtam:

– 1 bögre 2,8%-os tej

– másfél bögre fehér finomliszt (18 dkg)

– 10 dkg vaj

– 1 csipet só

– 2 evőkanál kristálycukor

– egy mokkáskanál sütőpor

– 3 tojás

A hempergetéshez:

– fahéjas cukor

A mártogatáshoz:

– egy bögre langyos Nutella

Elkészítése:

1. Egy lábasban összemelegítjük a tejet, a vajat, a sót és a cukrot.

2. Ha szépen összeolvadt minden, akkor félrehúzzuk a tűzről, majd hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport gyors mozdulatokkal egy fakanál segítségével. Addig keverjük, míg egy tésztagombócot nem kapunk.

3. A tojásokat egy bögrében összekeverjük egy villával, és egy kézi turmixgép segítségével hozzákeverjük a tojásokat a tésztához.

4. Olajat hevítünk, majd a tésztával egy tésztakinyomót vagy egy habzsákot megtöltünk.

5. Csillagfejen keresztül tésztacsíkokat nyomunk az olajba, melyeket egy olló segítségével elvagdosunk a számunkra megfelelő méretűre.

6. Mindkét felüket aranybarnára sütjük, konyhai papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, majd még melegen fahéjas kristálycukorba forgatjuk.

7. Langyos Nutellába mártogatva fogyasztjuk, mennyei lesz 🙂

Jó étvágyat! 🙂

A receptet a Nutella támogatta! Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂 Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák