Barion Pixel

Tepsis csirkecombok vele sült zöldségekkel

A csirke egy pici trükknek köszönhetően kívül ropis lesz, belül vaj puha, omlós, az alatta pecsenyelében sült zöldségek pedig szaftosak, ízletesek. Elkészíteni is egyszerű, jó nagy adag, kevés munkával 🙂
Nagyon praktikus egy kalap (fedő 🙂 alatt kész a köret is és a hús is…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 4 nagyobb csirkecomb
– 2-3 darab sárgarépa
– 5-6 közepes burgonya
– 1-2 fej lila hagyma
– 1-2 fej vöröshagyma
– negyed bögre étolaj
– fél bögre forró víz
– só
– fűszerek, vegeta vagy szárnyas fűszersó ízlés szerint

Elkészítése:

1. A sütőt 230-240 fokra kapcsoljuk.

2. A csirkecombokat kettévágjuk, vagyis elválasztjuk az alsó és felső combot egymástól. Ez nagyon egyszerű, ha jó helyen vágjuk, gy nem fog csontot érni. Nem a bőrös felénél, hanem az aló részen az alsó és felső comb között kitapogatjuk a két csont csatlakozását, és a kettő között elvágjuk egy nagyobb, élesebb késsel.

3. Egy közepes tepsibe beleöntjük az olajat, majd a csirkecombokat belefektetjük bőrös felükkel lefelé. Sózzuk, fűszerezzük, majd visszafordítjuk, és a bőrös felüket is fűszerezzük, majd betesszük a sütőbe sülni. Tízperc múlva átfordítjuk, és további tíz percig sütjük, vagyis elősütjük őket. Ez azért fontos, hogy a hús valóban süljön, ne csak főjön majd a fólia alatt. Így már az elején kap kívülről egy pici, kérget, tartást!

4. Ez idő alatt meghámozzuk és nekünk tetsző darabokra vágjuk a zöldségeket.

5. A combokat kiszedjük egy tányérra, a zöldségeket beleöntjük a tepsibe, sózzuk, a pecsenyelébe alaposan beleforgatjuk, összekeverjük, majd meglocsoljuk bő fél bögre vízzel. Ráfektetjük a combokat, és lefedjük a tepsi tetejével vagy alufóliával, majd 45 percig sütjük maximum hőfokon. Ekkor bekukkantunk a fólia alá, és amennyiben már majdnem puha a répa, levesszük a fóliát, picit után fűszerezzük, és tovább sütjük, lepirítjuk, ha nagyon sok a lé alatta, akkor öntsünk le belőle. Ha még nem puhák a zöldségek, tegyük vissza egy negyed órára, vagy amennyire szükséges.

Jó étvágyat! 🙂

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák