Barion Pixel

Expressz tejfölös lángos bögrésen

Avagy villámgyorsan, kívül ropogós, belül pihe-puha lángos. Egyszerűen tökély, olyan, ahogyan a nagykönyvben meg van írva. Amilyennek lennie kéne a strandokon is, aranyszínű, mosolygós, laza tésztával, bedörgölve friss fokhagymával, megkenve jó sűrű tejföllel és vastagon hintve sajttal, naná, hogy nem csepegve az olajtól. Nagyon egyszerűűűű, mesefinom 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– négy és fél bögre fehér finomliszt (56 dkg)
– 1 bögre langyos tej (2,5 dl)
– 1 mokkáskanál kristálycukor
– fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
– fél bögre tejföl (1,25 dl)
– 2 teáskanál só

Elkészítése:

1. Fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál kristálycukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és körülbelül tíz perc alatt felfuttatjuk.

2. A tészta többi hozzávalójával együtt lágy tésztát dagasztunk. Ha a tészta nagyon-nagyon ragad, adunk hozzá még pici lisztet, ha nagyon száraz, akkor kevés tejet, de fontos, hogy lágy legyen a tészta!

3. Fél óra alatt, meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd tíz-tizenkét részre vágjuk, gombócoljuk őket, majd kinyújtjuk jó fél centi vastagra.

4. Forró olajban, közepes hőfokon aranybarnára sütjük mindkét felüket.

5. Alaposan lecsepegtetjük őket, majd konyhai papírtörlőre szedjük őket. Forrón fogyasztjuk megpakolva minden jóval 🙂

Jó sütögetést! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák