Barion Pixel

Pihe-puha bögrés kakaós kocka, a legselymesebb kakaómázzal!

Egyszerűen elkészíthető, mennyei, megtestesíti a kakaós piskóta minden kívánalmát, nem tömény, pillekönnyű, a máz pedig a tetején, valami eszméletlen, de tényleg. Isteni finom, vajas, csillogó, csokis, elronthatatlan. Ez a tökéletes hétvégi és hétköznapi süti.

Olcsó is, gyors is, abbahagyhatatlan, és biztos nem marad a nyakunkon. Egy kedves Olvasómtól kaptam a receptet, aki könyvelő, és ami különösen aranyos benne, hogy méltóan egy könyvelő hölgyhöz, a recept a következőképpen írta le a tepsi méretét: „A4-es méretű tepsibe öntjük”.

A hozzávalók tehát egy A4-es méretű tepsihez:
(A mérce persze a szokásos 2,5 dl-es bögre!)

– 5 tojás
– másfél bögre kristálycukor (24 dkg)
– 20 dkg puha vaj
– egy és negyed bögre fehér finomliszt (15 dkg)
– szűk fél bögre holland kakaópor (4-5 dkg)
– egy csapott mokkáskanál szalalkáli (ha nagyon ellenzitek a szalakáli, akkor helyettesítsétek egy csapott teáskanál sütőporral, de az eredmény szalalkálival a csúcs 🙂

A mázhoz:

– 3 dkg vaj
– szűk negyed bögre víz
– két evőkanál kristálycukor
– két evőkanál holland kakaópor

+ baracklekvár a kenéshez

Elkészítése:

1. A tésztához a puha vajat kikeverjük a cukorral, majd a tojások sárgájával, hozzákeverjük a liszttel elkevert szalalkálit, és a kakaóport.

2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük óvatosan egy fakanállal a kakaós masszához, körkörös mozdulatokkal, hogy ne törjön össze a hab.

3. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük. Ne szárítsuk ki, végezzünk tűpróbát inkább többször.

4. Még forrón emeljük ki a sütőpapírral a tepsiből, és kenjük meg baracklekvárral.

5. Hagyjuk langyosra hűlni, majd készítsük el a mázat. Egy kisebb fazékban a vizet melegítsük fel, majd a kakaóport és a cukrot keverjük el a vízben csomómentesre, és forraljuk össze. Forraljuk egy-két percig, majd a vajat is adjuk hozzá, és azzal is forraljuk össze.

6. Öntsük a sütire, és egy kanál hátával egyengessük el óvatos, de gyors mozdulatokkal.

7. Picit hagyjuk dermedni, körülbelül negyed órát, és már szeletelhetjük is csinos kockákra!

Jó rájárkálást! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák