Könnyedén elkészíthető, egyszerű, nagyon mákos mákos süti, nem tömény, már-már súlytalan, tányérról elpárolgó, mákrajongóknak elengedhetetlen, mutatós, aprócska, falatnyi finomság, ami bele fog kerülni a receptesbe (szerintem 🙂
Ismét Erikától kaptam a receptet, tehát a mérce a 2,5 dl-es bögre és az A/4-es tepsi! 🙂
Hozzávalók:
– 1 bögre cukor (16 dkg)
– 2 bögre mák (20 dkg)
– 5 tojás
– 15 dkg vaj
– 1 citrom leve (mehet a héja is reszelve, ha szeretitek)
1. A mákot ledaráljuk, a a tojások fehérjét habbá verjük, és félretesszük.
2. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat a cukorral habosra keverjük.
3. A tojások sárgáját, a darált mákot és a citromlevet (reszelt citromhéjat) hozzákeverjük, majd a végén a tojásfehérjehabot is hozzáforgatjuk.
4. A/4-es méretű (kb. 20*30-as), kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon tűpróbáig sütjük.
5. Porcukorral meghintve, csinos szeletekre vágva tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala