A pudingos-margarinos kekszek után itt vannak ezek a puha, omlós vajas gombócok, amik nemcsak helyesek, hanem igen finomak is 🙂
Akkor is, ha egy konyhai baleset eredményei, ugyanis linzercsigáknak készültek, de olyan kis szakadtak lettek, hogy villám átalakítottam őket kis márványlabdacsokká 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
– háromnegyed bögre porcukor (15 dkg)
– 3 tojás sárgája
– két és fél bögre fehér finomliszt (33 dkg)
– 1 teáskanál vanília kivonat-vagy aroma
+ 2 csapott evőkanál kakaópor vagy piros ételfesték
Elkészítése:
1. A hozzávalókból puha, de nem ragadós tésztát gyúrunk, melyet két egyenlő részre osztunk. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá egy kis lisztet még…
2. Az egyik felébe belegyúrjuk/dolgozzuk a kakaóport (vagy ételfestéket, attól függ milyen színűre szeretnénk), majd mindkét tésztát kinyújtjuk. Nem kell szabályosnak lennie, ahogy esik, úgy puffan.
3. A két tésztalapot egymásra helyezzük, majd feltekerjük őket, mint a bejglit. Nem baj, ha reped, ha szakad, lényegtelen 🙂
4. Ezután kis diónyi darabkákat szaggatunk belőle, amiket márványos golyókká formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsikre helyezünk.
5. Villával lenyomkodjuk a tetejüket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük őket. Nem szabad őket kiszárítani, az alja ne kapjon színt, különben oda az omlóssága! 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala