Barion Pixel

Tejbegrízes túrógombóc eperrel, bögrésen

3,5 l kelesztő

Megfőzzük a tejbegrízt, belekavircoljuk a túrót, némi friss eper, pirult morzsa, és voila: máris micsoda festői látványt üdvözölhetünk a tányérunkon!
Mehet más gyümölccsel is, vagy gyümölcs nélkül, mindenhogy finom.
Vagy: ha nincs kedvetek szöszölni az eperrel, akkor egyszerűen felkockázva is mehet a natúr gombócok mellé…
Éljen a tavasz, az eper, és persze a túrógombóc 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók egy jókora adaghoz:
– 2 bögre tej (5 dl)
– háromnegyed bögre búzadara (10 dkg)
– egyharmad bögre kristálycukor (6 dkg)
– fél kg tehéntúró

A morzsához:
– másfél bögre zsemlemorzsa (5 dkg)
– 2-3 evőkanál étolaj

+ kb. negyed kg apróbb szemű eper a töltéshez

A tálaláshoz:
– vaníliás tejföl
– porcukor

Elkészítése:

1. A tejet egy kisebb lábasban feltesszük melegedni, majd mikor már forr, akkor picit visszább vesszük a lángot, és apró adagokban, folyamatos kevergetés közben hozzászórjuk a grízt és a cukrot, majd pár perc alatt sűrűre főzzük.

2. Míg hűl a tejbegríz, elkészítjük a morzsát a szokásos módon: forró olajon, lassú tűzön, folyamatos( folyamatos!) kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk. Ne hagyjuk ott egy pillanatra sem, mert nemegyszer sikerült lekozmálnom egy óvatlan pillanat miatt.

2. Ha a tejbegrízünk meghűlt, akkor hozzágyúrjuk a túrót, és vizes kézzel gombócokat formázunk, amikbe vagy belegyúrunk egy-egy szem epret, vagy nem 🙂 Morzsába hempergetjük, majd vaníliás tejföllel nyakon öntve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

És várlak Titeket az Instagramon is, ahol mindig egy lépéssel a receptek előtt járhatsz, mert oda kerülnek fel elsőként a fotók 🙂

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek