Barion Pixel

Gyors ananászos csirke

reklámkönyv

Gyors és isteni finom, mert megbolondítjuk csupa-csupa jóval!
Nevükön nevezve: nagybetűs FRISS ananásszal, édes mézzel, üde citrommal, csípős, aromás gyömbérrel, némi ketchuppal (én bizony szeretem!), és egy kis keleti ízvilággal, vagyis szójaszósszal 🙂
Mindezt pediglen rápúpozzuk rizsre, aztán csak győzzük abbahagyni a kanalázást 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 4 evőkanál étolaj
– 1 fej vöröshagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– fél kg csirkemell felcsíkozva
– 1 ananász pucolva, felcsíkozva
– fél-egy teáskanál só
– 3 evőkanál méz
– 3 evőkanál ketchup
– 1-2 evőkanál szójaszósz
– egy kisebb darabka gyömbér (persze csak ízlés szerint)
– 1 evőkanál 10 %-os ecet
– fél citrom leve és lereszelt héja
– egy csapott! evőkanál étkezési keményítő (kukorica)
– negyed bögre víz

Elkészítése:

1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk vagy aprítjuk, majd forró olajon megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet, ízlés szerinti sót és azt is megpirítjuk.

3. Míg a hús süldögél, fődögél, addig a szószhoz összekeverjük egy kisebb müzlis tálban a mézet, a szójaszószt, az ecetet, a ketchupot, gyömbért, valamint a citromlevet és a reszelt citromhéjat.

4. Egy negyed bögre vízben az étkezési keményítőt is csomómentesre keverjük, majd azt is hozzákavarjuk a szószhoz.

5. Az ananászt és a szószt adjuk a húsos raguhoz, majd három-négy percig forraljuk, és már készen is vagyunk. Ha keményebb az ananász, vagy nem szeretitek ha roppanós, akkor tegyétek hozzá hamarabb a húshoz!

6. Rizzsel, forrón tálaljuk!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek