Barion Pixel

Gyors epres joghurthab bögrésen

Avagy egy epres sóhaj, mert könnyedebb desszertet nem is igazán tudnánk kanalazni: üde, habos, buborékos, gyümölcsös és finom joghurtos.
Nagyon hasonlít a gyermekkoromból ismert, nosztalgikus joghurthabra, annyi a különbség, hogy ez nagyon epres.
Fontos, hogy expressz zselatint használjatok hozzá, és hogy néhány órán belül elfogyasszátok, mert mint a gyümölcsös desszertek általában, frissen finom, nem mikor erjedni kezd a gyümölcs és veszít a frissességéből és a színéből!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

– 20-25 dkg eper
– háromnegyed bögre habtejszín (2 dl)
– bő háromnegyed bögre natúr joghurt (kb. 200 g)
– negyed bögre porcukor (4 dkg)
– egy csomag Expressz Zselatin fix

Elkészítése:

1. A tejszínt habbá verjük a cukorral.

2. Az epret egy blenderbe tesszük, összeturmixoljuk a joghurttal, majd a zselatinnal. Ha nincs blenderünk, akkor valamivel pürésítsük az epret, és keverjük össze a joghurttal, valamint a zselatinnal alaposan egy kézi mixerrel vagy habverővel.

3. Forgassuk hozzá a habot, kóstoljuk, édesítsük, ha szükséges, majd töltsük üvegpoharakba vagy kelyhekbe.

4. Tegyük őket lefóliázva hűtőbe egy-két órára, és ha már megszilárdultak rezgősre, díszítsük őket egy kis friss eperrel, mentával, ha akad, és fogyaszthatjuk is, azon „hidegébe” 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák