Barion Pixel

Mennyei, nagyon kókuszos likőr bögrésen (nem bögrében! 🙂

Persze bögrében is jöhet, csak ne adagoljuk túl, különben számolhatunk mellékhatásokkal, mint nevetőgörcs, görbe járás, fárasztó okfejtések, kettős látás, később jelentkező fejfájás és egyéb kellemes illetve később kellemetlen velejárók 🙂

De komolyra fordítva a szót, mostanában egymás után kétszer is volt szerencsém bolti kókuszlikőrt kóstolni, és sajnos mindkettő csalódást okozott, így kénytelen voltam magam megálmodni azt, ami nekem is ízlik. Az alapja egyértelműen a fehér rum kellett, hogy legyen, tömény kókusz ízzel, egy leheletnyi vaníliával, és tejtermék hozzáadása nélkül, hogy minél tovább elálljon.

Ez a likőr tökéletes lesz egy-egy nyári kerti partira, hiszen a kókusz a rummal igazi Karibi hangulatot varázsol a társaságba, de karácsonyi ajándéknak is kiváló, mert a karácsony és a kókuszos édességek is egyértelműen összetartoznak.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

– 1 konzervdoboz kókuszkrém/kókusztej (400 g)
– 1 bögre víz
– 1 kis csomag kókuszreszelék ( 10 dkg)
– háromnegyed bögre porcukor (15 dkg)
– másfél bögre fehér rum (3,7 dl)
– fél-egy vanília rúd vagy 1-2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

1. A kókuszkrémet, a vizet, a cukrot, a kikapart vaníliarúd belsejét és héját, valamint a kókuszreszeléket feltesszük főni.

2. Mikor forrni kezd, akkor picit visszább vesszük a lángot, és tíz percig főzzük, majd hagyjuk egy-két órát hűlni, érni az ízeket.

3. Mikor már langyosra hűlt, akkor hozzáöntjük a rumot, majd összekeverjük, és egy szűrőn keresztül szó szerint átpasszírozzuk. Jó alaposak nyomkodjátok ki a kókusz reszeléket, hogy egy cseppje se vesszen kárba! Én kancsóra tettem a szűrőt, úgy volt a legegyszerűbb!

4. Csinos üvegbe töltjük, majd a hűtőben egy-két napig érleljük, fogyasztás előtt pedig mindig felrázzuk!

Jó főzőcskézést! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

És várlak Titeket az Instagramon is, ahol mindig egy lépéssel a receptek előtt járhatsz, mert oda kerülnek fel elsőként a fotók 🙂

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák