Barion Pixel

Gyors citromos-tonhalas bulgursaláta

Alig kerül időbe és munkába, mégis kicsit reform, de nagyon is finom étel lesz a végeredmény. Pergő szemű bulgur egy finoman olajosan, citromosan, borsosan, halacskásan, lila hagymával és füstölt sajttal, mellé koktélparadicsommal egyszerűen kiváló, akár egy light-os főétkezésnek vagy egy kerti partira a husik mellé, saláta gyanánt.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók egy három-négy személyes adaghoz:

– 1 evőkanál étolaj
– háromnegyed bögre bulgur (15 dkg)
– másfél bögre víz
– 1 doboz 150-160 g-os tonhal
– 1 fej lila hagyma
– 8-10 dkg füstölt sajt
– 1 citrom leve
– negyed mokkáskanál bors
– 1 teáskanál só

Elkészítése:

1. A bulgurt a forró olajon egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a másfél bögre vízzel, sózzuk, és kis lángon, kevergetve puhára főzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.

2. A tonhalról a fele olajat leöntjük, majd összetörjük apróra egy villával, és hozzákeverjük a citrom levét, és a borsot. Ha nem szeretitek, ha intenzív halíze van valaminek, akkor az összes olajat öntsétek le, majd pótoljátok egy-két evőkanál natúr olíva vagy étolajjal.

3. A lila hagymát és a füstölt sajtot vágjuk kisebb kockákra, majd a citromos-borsos hallal együtt keverjük őket a bulgurhoz. Ha nem elég csúszósak a szemek, akkor tegyünk még hozzá olajat, ha sósabbra szeretnénk ,akkor pedig sót.

4. Koktélparadicsomot kínáljunk mellé. Szerintem frissen tálalva a legfinomabb, de hagyhatjuk egy-két órát, hogy még jobban átjárják az ízek.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák