Bögrés dinnyécske – sütés nélkül, tuti siker!

Irtó kis helyesek, és még finomak is, ezek a kis sütés nélküli, vidám falatkák, igazi színes, bohókás, nyári süti, aminek a hőség sem állhat az útjában.
Vendégségben pedig biztos siker, garantáltan el fog tűnni, ahogyan elsők közt párolgott el az egyik standnál is, ahol házi sütemények több tucatnyi fajtáját árultunk mi szülők 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 4 jó púpos bögre (50 dkg) darált keksz
– 25 dkg puha, enyhén olvadt margarin vagy vaj
– háromnegyed bögre (15 dkg) porcukor
– 2 evőkanál rumaroma (vagy rum)
– 3-4 evőkanál baracklekvár

+ zöld és piros ételszínezék, lehetőleg folyékony
– 2-3 evőkanál ét tortadara

Elkészítése:

1. A hozzávalókat az ételszínezékek kivételével összegyúrjuk, majd a tésztát kétfelé vesszük.

2. A tészta egyik felébe piros, a másikba zöld ételszínezéket keverünk, annyit, amennyitől kellemesen zöld és piros színe lesz, kinek mennyire élénken tetszik. A piros ételszínezékes tésztába a tortadarát is belegyúrjuk!

3. A tésztákat öt-öt (összesen tíz golyóvá!) formázzuk.

4. A zöld golyókat kinyújtjuk, majd beburkoljuk velük a piros gömböceinket. Ha kiszakad, sebaj, foltozzuk, majd gömbölygessük, nagy baj nem lehet. Ha nehezebb nyújtani, akkor érdemes alá alufóliát tenni, és azzal megemelni a tésztát!

5. Néhány órát, vagy legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihentetjük, majd felvágjuk nyolc-nyolc cikkre őket! Először felezzétek a gömböket, és utána vágjátok négybe őket. Tálalás előtt szeleteljétek csak, addig tartsátok hűtőben, hogy ne száradjanak ki a cikkek!

Jó dinnyézgetést! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Share This