Barion Pixel

Mentás, citromos levendulaszörp, bögrésen – a legfinomabb!

3,5 l kelesztő

Amikor a párás pohár a kocogó jégkockákkal a szánkhoz ér, máris áramlik belőle az üde, gyengéden levendulás, citrommal, mentával kevert illat, és egészen biztosan elvarázsol minket az üde, friss, nyárestéket idéző aromáival.

A forró napokon igazi frissítő, télen pedig egy kis napsütést csempészhetünk vele a szürke hétköznapokba! Olyan, mint egy finom limonádé, hiszen már benne van a citrom is, így nem egy negédes, tömény édes szörpöt kortyolgatunk, hanem egy igazán kellemes itókát!

Készíthetjük friss, vagy akár szárított levendulából is, akár már most, akár télen, mikor a kedvünk úgy tartja…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 4 bögre víz ( liter)
– 6 bögre kristálycukor (1 kg)
– 2 bögre levendulavirág szár nélkül
– 6 szál menta
– 6 citrom leve
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1 teáskanál citromsav

Elkészítése:

1. A cukrot a vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a citromsavat, a citromok levét, a levendulavirágokat, és a mentát, majd elzárjuk a tüzet alatta, és hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Nem szabad megijedni, nem kellemes, olyan zöldség illata van ilyenkor, sőt még másnap is, az igazi levendulaillat azonban visszavándorol bele, amint kihűl a dunsztban!

2. Ezután fedjük le, és hagyjuk egy napig érni.

3. Másnap szűrjük le és forraljuk fel újra, majd öntsük sterilizált üvegekbe, és tegyük meleg dunsztba. magyarán bugyoláljuk be alaposan takarókba, míg ki nem hűlnek! 🙂

4. Jól behűtve, ízlés szerint hígítva (nem kell sok belőle!)ó szörpölést! jégkockákkal fogyasszuk!

Jó szörpölést! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek