Nem is lehetne finomabb kevert sütit álmodni nekem, mint gríz és túrórajongónak, pláne, hogy a kedvenc sütijeim az egyszerű, dobálós gyümölcsös kevert tészták.
Ez pedig a három az egyben: puha, grízes tészta, túrógombóc ízű foltok, és forró őszibarackszeletek, mindez nem túl édesen…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók a tésztához:
– 1 bögre búzadara (15 dkg)
– 10 dkg vaj vagy margarin
– másfél bögre (3 pohár) natúr joghurt (3*125 gr)
– 1 jó púpos bögre liszt (15 dkg)
– 3 tojás
– 1 bögre cukor (16 dkg)
– 2 csapott teáskanál sütőpor
– 1-2 csomag vaníliás cukor (20 g)
A túrós foltokhoz:
– 25 dkg tehéntúró
– szűk negyed bögre búzadara
– 1 tojás
– negyed bögre cukor (4 dkg)
+ 1-2 őszibarack hámozva, cikkekre vágva
Elkészítése:
1. A vajat megolvasztjuk, és félretesszük hűlni.
2. A tojásokat és a cukrokat összekeverjük.
3. Hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott vajat, majd a búzadarát, a sütőport, végül a lisztet keverjük hozzá kisebb adagokban.
4. Legalább fél órát pihenni hagyjuk, hogy a gríz kidagadhasson, az alatt összekeverjük a túrót a tojással, a grízzel, cukorral.
5. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük a tésztát, és három sorba kanalazzuk a túrós keverékünket, majd minden túrófolt közé és melléjük is teszünk egy-egy szelet őszibarackot.
6. 170 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük. Kb. 30-40 percig.
7. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala