Barion Pixel

Szuperpuha bögrés pizza

Másnapra sem szárad ki, tökéletesen puha, a tésztája pedig valahol a pizza és a pogácsa közt van!

Tehát nem az a foggal tépős… 🙂
Olyan, amilyennek az én kislányom megálmodta, így a szokásos vizes-olajos pizzatésztát gazdagabbá tettem tejföllel, tejjel és vajjal.
Így pediglen tízórai csomagolásra az egyik legjobb választás, mert egyszer lehet enni belőle vacsira melegen, másnap pedig viheti a család a szélforgó minden irányába 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók 16 darabhoz:

– 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
– 1 bögre langyos tej (2,5 dl)
– 1 mokkáskanál kristálycukor
– fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
– negyed bögre langyos víz (ha szükséges)
– 5 dkg vaj felolvasztva
– 2 evőkanál étolaj
– 2 evőkanál tejföl
– 1 púpos teáskanál só

+ feltét ízlés szerint (lejjebb megírom, hogy én mit használtam)

Elkészítése:

1. A cukrot elkavarjuk a langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

2. A többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk! Ha száraz a tészta, akkor adjunk hozzá a negyed bögre vizet, ha ragad, akkor egy kevés lisztet!

3. Fél óra alatt a tésztát, letakarva, nagyjából a kétszeresére kelesztjük, közben előkészíthetjük a feltéteket és kibélelhetünk két gáztepsit sütőpapírral. Én nem is kibéleltem, hanem fejre állítottam a tepsiket, mert úgy a legjobb sütni szerintem ezt is, és a normál pizzákat is 🙂
Feltétként én paradicsomszószt csináltam kis fokhagymával, borssal, sóval, cukorral, valamint tejfölt kevertem el sóval. Így lett sajtos-tejfölös, sima Margaréta jellegű sajttal, és sonkás, illetve baconos verzió paradicsomszósszal.

4. A tésztát olyan fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, enyhén meglisztezett deszkán, melyet tetszőleges nagyságú korongokra szaggatunk. Én olyan tíz centi átmérőjű pizzácskákat gyártottam! A leeső széleket is visszagyúrjuk, majd pár perc pihenés után újranyújtjuk, és szaggatjuk. Ezt akár kétszer is megismételhetjük, hogy elfogyjon a tészta, és ne menjen pocsékba!

4. Tepsikre sorakoztatjuk a korongocskákat, megkenjük és megszórjuk őket a kívánt feltétekkel, majd sütőben körülbelül 15-20 perc alatt, 190 fokon fokon, alul-felül sütés programon készre sütjük őket.

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák