Barion Pixel

Whiskey-s, narancsos csokoládé trüffel, bögrésen

3,5 l kelesztő

Tessék eltenni ezt a receptet villantani bármilyen alkalomra, mert bombasztikusan finom!

Sötét és csábító, igazi felnőtt finomság!
Ajándéknak is szuper, én nagyon örülnék, ha kapnék pár szem ilyen kis drágaságot 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók egy nagyobb adaghoz, kb. 20-25 trüffelhez:

– 2 tábla étcsokoládé (magas kakaótartalmú, legalább 62%-os, 200 g)
– 1 tábla tejcsokoládé (100 g)
– 2 evőkanál whiskey (persze elhagyható)
– kétharmad bögre 35%-os habtejszín (2 dl)
– 1 narancs leve és héja (a lé ne legyen több, mint egyharmad bögre)

+ kakaópor a forgatáshoz

Elkészítése:

1. A tejszínt forrpontig melegítjük (nem forraljuk fel), majd az összetördelt csokoládéra öntjük, és hagyjuk egy-két percig állni, majd szépen elkeverjük, és hozzáadjuk a whiskey-t, a narancshéjat és a narancslevet kisebb adagokban, folyamatos kevergetés mellett.

2. Legalább négy-öt órára lefedve hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egy egész éjszakára.

3. Másnap teáskanálnyi golyókat formázunk belőlük, és holland kakaóporba forgatjuk őket.

4. Aztán rögtön letakarítjuk a konyhapultot, és a csokis edényt nem tesszük a mosogatógépbe, csak miután kiforráztuk belőle a csokit. Kellemetlen meglepetés éri azt, aki mégis óvatlanul gépbe teszi, számoljon vele, hogy több edény lesz barnás színezetű, mint a mosogatás előtt 🙂 Ez alapszabály a csokival és holland kakaóval pacsálásos műveletekre vonatkozólag! 🙂

5. És persze elfogyasztjuk a golyókat, amik után már nem kell mosogatni! 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek