Barion Pixel

Krémes habroló leveles tésztából

Mintha apró kürtős kalácsokba harapnánk, ami már önmagában is elég lenne. De ennyivel nem elégszünk meg! Egy habos krémréteg teszi fel ugyanis a koronát ezekre az édes kis tölcsérkékre!

Elkészítési idő: 60 perc

A mérce a 2.5 dl-es bögre!

Hozzávalók 12 darabhoz:

A tölcsérekhez:

– 1 csomag Dr. Oetker Leveles lap

– 1 tojás

A hempergetéshez:

– fél bögre cukor elkeverve két teáskanál fahéjjal vagy 1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakóporral

– vagy fél bögre kókusz, dió vagy mogyoró krokant elkeverve 2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás Cukorral

A habos krémhez:

– 1 csomag Dr. Oetker Eredeti puding (tetszőleges ízben)

– negyed bögre kristálycukor (4 dkg)

– másfél bögre tej (4 dl)

– 1 kis dobozos habtejszín (2 dl)

Elkészítése:

  1. A pudingport csomómentesre keverjük a cukorral fél bögre tejben. A maradék egy bögrényi tejet feltesszük egy kisebb lábasban melegedni.
  2. Mikor felforrt, akkor takarékra vesszük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a pudingporos keveréket, majd egy-két perc alatt sűrűre főzzük!
  3. A pudingot félretesszük hűlni.
  4. A leveles lapot a hosszabbik oldalánál fogva, két centiméteres csíkokra vágjuk, majd roló formákra tekerjük őket! Alul kezdjük egy ráhajtással, hogy legyen alja is a tölcsérnek, ne hagyjunk lyukat! A tekerés során pedig arra ügyeljünk, hogy picit legyen fedésben a tészta!
  5. A rolókat megkenjük lazán felvert tojással, majd a cukros keverékben meghempergetjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a rolókat, majd kétszáz fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon körülbelül húsz perc alatt megsütjük őket. Ne legyenek puhák, hanem szépen karamellizálódott, stabil tölcséreket kell kapjunk végredményben
  7. Hagyjuk őket kihűlni, majd verjük habbá a tejszínt, keverjük krémesre a kihűlt pudingot, amihez forgassuk hozzá a felvert habot.
  8. Töltsük a krémet habzsákba és csillag csővel nyomjuk bele a krémet a tölcsérekbe.
  9. Nemcsak aznap, másnap is tökéletes, a tészta ugyanolyan, egyáltalán nem ázik el! 

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák