Mintha apró kürtős kalácsokba harapnánk, ami már önmagában is elég lenne. De ennyivel nem elégszünk meg! Egy habos krémréteg teszi fel ugyanis a koronát ezekre az édes kis tölcsérkékre!
Elkészítési idő: 60 perc
A mérce a 2.5 dl-es bögre!
Hozzávalók 12 darabhoz:
A tölcsérekhez:
– 1 csomag Dr. Oetker Leveles lap
– 1 tojás
A hempergetéshez:
– fél bögre cukor elkeverve két teáskanál fahéjjal vagy 1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakóporral
– vagy fél bögre kókusz, dió vagy mogyoró krokant elkeverve 2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás Cukorral
A habos krémhez:
– 1 csomag Dr. Oetker Eredeti puding (tetszőleges ízben)
– negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
– másfél bögre tej (4 dl)
– 1 kis dobozos habtejszín (2 dl)
Elkészítése:
- A pudingport csomómentesre keverjük a cukorral fél bögre tejben. A maradék egy bögrényi tejet feltesszük egy kisebb lábasban melegedni.
- Mikor felforrt, akkor takarékra vesszük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a pudingporos keveréket, majd egy-két perc alatt sűrűre főzzük!
- A pudingot félretesszük hűlni.
- A leveles lapot a hosszabbik oldalánál fogva, két centiméteres csíkokra vágjuk, majd roló formákra tekerjük őket! Alul kezdjük egy ráhajtással, hogy legyen alja is a tölcsérnek, ne hagyjunk lyukat! A tekerés során pedig arra ügyeljünk, hogy picit legyen fedésben a tészta!
- A rolókat megkenjük lazán felvert tojással, majd a cukros keverékben meghempergetjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a rolókat, majd kétszáz fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon körülbelül húsz perc alatt megsütjük őket. Ne legyenek puhák, hanem szépen karamellizálódott, stabil tölcséreket kell kapjunk végredményben
- Hagyjuk őket kihűlni, majd verjük habbá a tejszínt, keverjük krémesre a kihűlt pudingot, amihez forgassuk hozzá a felvert habot.
- Töltsük a krémet habzsákba és csillag csővel nyomjuk bele a krémet a tölcsérekbe.
- Nemcsak aznap, másnap is tökéletes, a tészta ugyanolyan, egyáltalán nem ázik el!