Barion Pixel

A legkrémesebb bögrés-sajtos makaróni

A tésztát a forró tejben főzzük, míg a tej egy selymes mártássá nem változik, majd belzuttyantjuk a reszelt sajtot, ami ráolvad, és máris a legfinomabb sajtos tésztát üdvözölhetjük a tányérunkon! 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 3 bögre tej (7,5 dl)
– 3 bögre tészta (nyers, nem főtt)
– 2-3 bögre reszelt sajt
– csapott teáskanál só
– negyed mokkáskanál őrölt fekete bors

Elkészítése:

1. A tejet felforrósítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd takarékra vesszük, és a tésztát is beleborítjuk, majd gyakori kevergetés mellett puhára főzzük.

2. Egy szép, fényes, sűrű mártássá fog alakulni a tejünk, ekkor már csak félre kell húznunk a tűzről, hozzáborítani a reszelt sajtot, összekeverni, és forrón tálalni.

Tanács: Ha a tej nagyon besűrűsödne, és a tészta nem lenne még puha, akkor önthetünk hozzá még picit!

Isteni lesz, meglátjátok! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!