Barion Pixel

Habkönnyű sült túrógombóc bögrésen

Amikor nem kell túrógombócot főzni a vízben, és morzsát pirítani, de a végeredmény ugyanúgy káprázatos, akkor azért én tudtam örülni 🙂
Egészen különleges desszert, ugyanis puha, túrós gombóckák csücsülnek a felfújtszerű, isteni vaníliás, citromos tejfölös sült habban…
Az ember lánya csak hümmög, miközben eszi!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

A gombóchoz:

– 50 dkg túró
– háromnegyed bögre búzadara (12 dkg)
– 2 tojás
– fél bögre porcukor (10 dkg)

A tejfölös öntethez:

– másfél bögre tejföl (440 g)
– 3 csomag vaníilás cukor (3*12 g)
– 1 citrom leve
– 2 tojás

Elkészítése:

1. A túrót a cukorral összetörjük, majd hozzágyúrjuk a két tojás sárgáját és a búzadarát, ami kézzel a legegyszerűbb.

2. A megmaradt két tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd azt is hozzáforgatjuk a túrós masszához, és az egészet egy órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara kiadagadhasson.

3. A tejfölös öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a túrós masszából evőkanálnyi adagokat szaggatunk, majd gombócokat formázunk belőlük, és sütőtálba sorakoztatjuk őket. Én 27 cm átmérőjűt használtam.

4. Rájuk öntjük a vaníliás tejfölt, úgy hogy a gombócokat is lecsorgatjuk vele, majd 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk, porcukorral meghintve!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!