Barion Pixel

Elronthatatlan habcsók

Évek óta kísérletezek a habcsókokkal kisebb-nagyobb sikerrel, de most megvan az áttörés, amit bátran osztok meg veletek is! 🙂

Ez a habcsók egyszerűen, de biztosan készül. Nem kell hozzá cukorhőmérő, nem kell a gőz fölött turmixxal szerencsétlenkedni, és gyönyörű lesz a végeredmény!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 4 tojás fehérje (130 g)
– bő másfél bögre kristálycukor (260 g) Mindig a tojás súlyának a duplája a cukor!
– 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítése:

1. A sütőt bekapcsoljuk melegedni, 90-100 fokra, alul-felül sütés programra. Egy kisebb lábasban kevés vizet forralunk a tűzhelyen.

2. Míg felforr a víz, a tojások fehérjét összekeverjük nagyjából a cukorral egy habverő segítségével.

3. Ezután a cukros fehérjét a gőz fölé helyezzük, és takarékra tesszük a tűzhelyet. Nagyjából négy percig hagyjuk a gőz fölött, közben folyamatosan kevergetjük a habverővel. akkor jó, ha a cukor már elolvadt, és nem szemcsés, a tojás pedig átmelegszik.

4. Ezután átborítjuk egy turmix tálba, és nagy fordulaton kemény, ragacsos habbá verjük, nagyjából 6-8 perc alatt.

5. Ezután sütőpapírral bélelt sütőlemezekre vagy szilikonlapokra habzsák segítségével, kis halmokat nyomunk, majd másfél-két órán át szárítjuk őket a sütőben. Kisebb habcsókok esetében kevesebb idő is elég!

6. Ezután hagyjuk őket kihűlni, és zárt bobozban tároljuk őket. Másnapra érik el az omlós állagukat!

Jó habcsókozást!

Ötletadó források: ITT és ITT

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák