AMERIKAI CSOKIS KEKSZ

Adag:

18

Idő:

30 perc

Fok:

Könnyű

Hő:

190 fok

Így készül:

A csokis keksz

Az amerikaiak híres csokoládécseppes sütije a következő videós gyakorlómunkám 🙂 Vagyis: a chocolate chip cookie… Egy finom, puha, omlós harapnivaló, tenyérnyi kekszecske, tele csokoládéval. Garantáltan meg lehet fogni vele a vendégsereget, beleértve kicsiket és nagyokat. Készítsétek el, nagy siker lesz, kevés munkával!

Itt videón is megtekinthetitek az elkészítését:

Hozzávalók:

  • két és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg)
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • másfél kocka olvasztott vaj (15 dkg)
  • tojás
  • fél bögre kristálycukor (8 dkg)
  • fél bögre barna vagy nádcukor (8 dkg)
  • 1 teáskanál vanília kivonat vagy aroma
  • egy bögre csokoládécsepp vagy apróra vágott csokoládé vegyesen (nálam ét és fehér)

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Elkészítése:

1. Lépés

A sütőt melegítsük elő 190 fokra, majd egy tálban keverjük össze a tojásokat, a cukrokat, a vajat, valamint a vaníliát.

 

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a csipet sót, majd keverjük csomómentesre a masszánkat.

3. Lépés

Adjuk a csokoládécseppeket is a tésztához, finoman forgassuk őket bele.

 

4. Lépés

Fagylaltos-vagy evőkanál segítségével osszuk szét őket egyenletesen és szellősen három, sütőpapírral bélelt gáztepsin.

5. Lépés

Ezután süssük őket 10- 15 percig, alul-felül sütés programon 190 fokra előmelegített sütőben, majd hagyjuk őket legalább langyosra hűlni. Nem szabad túlsütni! Még picit nyersnek tűnhet, mikor kivesszük a sütőből, de gyönyörűen meg fog szilárdulni!  

6. Lépés

Teszteljük! 

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂

 

 

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Share This