Barion Pixel

Zöldséges-húsos fasírt, fokhagymás burgonyával

Ez a finomság készült nálunk egyik nap ebédre. Hogy könnyed és gazdag fogás legyen a fasírt jócskán kapott zöldséget, cukkini, répa és karalábé formájában, zabpehelyliszttel készült, és kókuszolajban sütöttem.

A kókuszolaj végeredményben nagyon szimpatikus lett nekem, ugyanis nulla olajszag nem volt a lakásban, és gyönyörűen egyenletesen sültek.

Mellé Hasselback burgonyát csináltam, kényelmesen a sütőben, és igen-igen finomra sikeredett. Fokhagymás tejfölbe mártogatva egyszerűen tökéletes volt…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 2 tojás
– fél bögre zabpehelyliszt (vagy zsemlemorzsa)
– fél kg darált hús
– 1 nagyobb sárgarépa
– 1 kisebb cukkini és egy kisebb karalábé
– 1 fej vöröhagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 mokkáskanál só
– pici bors
+ olaj a sütéshez

A Hasselback burgonyához:

– 8-10 közepes burgonya megmosva
– 4 gerezd fokhagyma
– negyed bögre oliva-olaj vagy étolaj
– egy mokkáskanál só
– pici bors (elhagyható)

Elkészítése:

1. Először a burgonyát készítjük el! A sütőt előmelegítjük 220 fokra, alul-felül sütés programra. Az átnyomott fokhagymát belekeverjük a sóval együtt az olajba, majd az alaposan megmosott burgonyákat héjastól vékonyan bevagdossuk úgy, hogy az aljukat ne vágjuk át! Sütőpapírral bélelt gáztepsire sorakoztatjuk őket, körbekenjük mindegyiket a kencénkkel, majd süütőpapírral vagy alufóliával lefedjük őket. Mehetnek is a sütőbe egy órácskára így lefedve, majd további fél órára fedés nélkül, hogy szépen megpirulhassanak!

2. A fasírthoz a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymagerezdeket összenyomjuk, a meghámozott sárgarépát, cukkinit és a karalábét pedig apró lyukú reszelőn lereszeljük. Ezután minden hozzávalót összegyúrunk. Ha nagyon-nagyon ragadna, akkor adhatunk hozzá még egy pici zabpehelylisztet, amennyiben szükséges lenne, de csak óvatosan!

3. A masszánkból evőkanálnyi fasírtokat szaggatunk, amiket a kezünkben szépen ellapogatunk, majd forró olajban, nem túl hirtelen kisütjük őket!

4. Fokhagymás tejföllel tálaltam, nem ártott neki természetesen! 🙂

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák