Blondie bögrésen

Amerika szöszke brownie-ja egyszerűen imádni való, élmény beleharapni, nem hasonlít az állaga egyetlen sütihez sem, amit eddig ettem, nem tömény, nem morzsálódós, kissé karamellás, fehér csokival megbolondított igazán klassz kis édesség!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • kettő és negyed bögre fehér finomliszt (29 dkg)
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 1 bögre barna vagy nádcukor (16 dkg)
  • fél bögre kristálycukor (8 dkg)
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 bögre fehér csokicsepp vagy apróra vágott fehércsokoládé (kb. 1 tábla)

Elkészítése:

  1. A vajat és a cukrokat mixerrel összekeverjük, majd hozzákeverjük a tojást és a vaníliát is. Nem szabad kihabosítani, csak egyneművé keverjük!
  2. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt és a szódabikarbónát, és ezeket is homogénné keverjük.
  3. Végül egy spatulával vagy fakanállal hozzáforgatjuk a csokit is.
  4. Egy 20*20-as brownie tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy alaposan kivajazzuk, és belesimogatjuk a masszánkat. Kicsit nehéz mutatvány, de el lehet igazgatni 🙂 A tetejére is szórhatunk még egy kis csokit, hogy mutatósabb legyen.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, 35 perc alatt készre sütjük.
  6. Megvárjuk, hogy kihűljön, és szeleteljük.

Jó étvágyat! 🙂

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Share This