Barion Pixel

Brownie bögrésen

A Brownie bizony egy csokis élménybuborék, persze csak akkor, ha jól van elkészítve!

3,5 l kelesztő

Sokadik próbálkozás, mert nem akartam elhinni, hogy egy félig sült, csokis valamiért rajongjon egy fél kontinens. De ha eltalált recepttel dolgozunk, akkor érthető a népszerűsége: szédületes, kakaós-csokoládés, erősen mmmmmm-mögős, szemlehunyós süti…

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • fél bögre kristálycukor (8 dkg)
  • 1 bögre porcukor (10 dkg)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 bögre fehér finomliszt (12,5 dkg)
  • 1 csipet só
  • fél bögre olíva olaj (1,25 dl)
  • fél-háromnegyed bögre étcsokoládé csepp vagy apróra darabolt étcsokoládé
  • fél-háromnegyed bögre holland kakaó por (5-8 dkg)
  • negyed bögre cukor (4 dkg)

+ csokicsepp a tetejére

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, alul-felül sütés programra.
  2. Keverjük össze a két tojást fél bögre porcukorral, egy bögre kristálycukorral, valamint a vanília kivonattal. Fontos, hogy nem szabad túlkeverni, pláne nem, ha mixerrel dolgozunk!
  3. Ezután adjuk hozzá az egy bögre lisztet, a fél bögre (háromnegyedet, ha nagyon kakaósan szeretnétek) holland kakaót, valamint a csipet sót és az olajat. Keverjük össze, majd a végén adjuk hozzá a csokicseppeket/csokidarakákat és negyed bögre kristálycukrot. Ezeket már csak spatulával vagy fakanállal forgassuk a tésztához.
  4. Öntsük a masszát 20*20-as, sütőpapírral kibélelt brownie tepsibe, majd szórjuk meg a tetejét ízlés szerint csokicseppel vagy darabolt csokival!
  5. 40-45 perc alatt süssük készre, és készüljünk fel egy csokoládés, kakaós ízrobbanásra, és valódi függőségre!

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek