Barion Pixel

Epres mini crumble, avagy fenséges morzsasüti

  • facebook
  • Pinterest

KÍSÉRLET! Képzelj el egy édes, fortyogó epres vulkánt, omlós, vajas pitemorzsával! Nem elég csábító? Akkor dobj még rá egy jéghideg gombóc igazi, vaníliafagylatot, kanalazz bele, és próbáld a szemeidet nyitvatartani, sóhajtás nélkül…

Ha egy nagyon gyors, mégis lenyűgöző desszerttel szeretnéd elkápráztatni a családot vagy a vendégeket, ez egy tökéletes választás. Össze lehet előre készíteni, és míg megeszitek a főételt vagy lefőzitek a kávét, elfortyog magában a sütőben, és máris tálalhatjátok! Nem lesz panasz!

Írd meg, hogy sikerült a kísérlet!

Hozzávalók, 6 kisebb szufléformányi adaghoz:

A mérce a 2,5 dl-es bögre! 🙂

  • kb. 70 dkg eper mosva, negyedelve
  • 1 csapott evőkanál keményítő
  • fél bögre kristálycukor (8 dkg)
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 bögre fehér finomliszt (13 dkg)
  • 10 dkg vaj
  • negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
  • facebook
  • Pinterest

Elkészítése:

  1. A megmosott, negyedekre vágott, szár nélküli epret megszórjuk az étkezési kemyényítővel és a fél bögre kristálycukorral.
  2. Összekeverjük, majd félretesszük, míg elkészítjük a morzsát.
  3. A felkockázott hideg vajat, a liszttel, a csipet sütőporral és a negyed bögre cukorral elmorzsoljuk. Csak elmorzsoljuk, nem tésztává gyúrjuk, csak morzsát készítünk!
  4. Kisebb hőálló tálkákba osztjuk az epret úgy, hogy színűltig legyenek, hiszen azt szeretnénk, hogy kibugyogjanak a formából, és ilyen mutatósan tudjuk őket tálalni! 🙂
  5. A tetejüket megszórjuk a morzsával úgy, hogy mindegyikre nagyjából ugyanannyi morzsa jusson.
  6. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kis crumble-jeinket, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, nagyjából 30-35 perc alatt készre sütjük őket. Forrón tálaljuk, fagyival, tejszínhabbal vagy csak úgy!
  • facebook
  • Pinterest

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Pin It on Pinterest

Share This