Barion Pixel

Házi granola

Magunknak és ajándék gyanánt is tökéletes választás egy ilyen finom és gazdag, édes reggeli. Már régóta tervben van nálam, egy olyan granola megalkotása, ami nem okoz csalódást, mint a boltokban kapható, olykor, megpuhult, szottyadt verzió. Mindig ilyennek képzeltem, ropogós, mézes, fényes, édes, friss a zabpehely benn, nem kiábrándítóan fűszeres ízű, mellé nyakig van pakolva pirított magvakkal, gyümölcsökkel. Így biztosan tökéletesen indul a nap.

Elkészíteni pedig olyan egyszerű, hogy egyszerűbb nem is lehetne. A tepsi mondjuk egy okból veszélyes, a frissen sült granola és magvak ellenállhatatlanok, úgyhogy jobb esetben is csak a fél tepsi fog eljutni az üvegbe kerülésig!

Ajándékba is tökéletes, imádni fogják, ha van olyan, aki szeret granolát reggelizni. Tuti leveszi majd a lábáról! A recept mellé lejjebb találtok szépséges, letölthető receptet, amit csak ki kell nyomtatnotok, illetve nyomtatható, gyönyörű címkéket, matricákat, amik még ünnepibbé teszik ezt az amúgy is mutatós üveget. Tehetitek egyszerű befőttes üvegbe, ajándékozhattok mellé müzlistálat, bögrét, tejesüveget, cuki kanalat.

Hozzávalók:

  • 2 bögre zabpehely (kb. 200 g)
  • fél bögre méz (1,25 ml)
  • fél bögre felolvasztott kókuszzsír (1,25 dl)
  • fél teáskanál fahéj
  • fél teáskanál só
  • másfél-két bögre olajos mag (nálam pekándió, tökmag és héj
  • nélküli mandula)
  • a rétegezéshez, amit szeretnétek, darabolt csoki, aszalványok, banánchips, kókuszchips, liofi lizált gyümölcsök

Elkészítése:1.A zabpelyhet, a magokat, a fahéjat és a sót összekeverjük egy nagyobb tálban.Ezután összekeverjük alaposan a kókuszzsírral és a mézzel, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, amin egyenletesen
elterítjük.2.180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon nagyjából 25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Közben egyszer-kétszer átkeverjük villával, hogy mindenhol szépen piruljon.3.Jól zárható üvegbe vagy frissen tartó dobozba tesszük, ahol tetszőlegesen rétegezzük fi nomságokkal. Én csináltam csokis-banános-kókuszost, aszalt gyümölcsöst, és liofi lizált gyümölcsöst.És, hogy igazán szép és ünnepi legyen minden, kattintsatok IDE, ahol megtaláljátok a cuki kis címkéket és a nyomtatható, ajándékozható receptet is: https://rupanerkonyha.hu/granola-cimkek/

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!