Barion Pixel

Ünnepi borzselé

Amilyen különlegesen csengő elnevezése van, olyan egyszerű elkészíteni ezt az ínyencséget. Ezúttal ünnepi köntöst is kapnak, készül igazi forralt bort idéző vörös, citromos-fahéjas rozé, és egy egyszerű citrusos fehér. Készítsétek el ajándékba, igazi gourmet finomság, ami mindössze néhány perc munkával elkészíthető, mégis igazi meglepetés. És, hogy mi mellé ajánlott a borzselé? Mehet kalácsra, használhatjuk úgy, mint a lekvárt, de tökéletes kísérője sajttálaknak, és persze magában kanalazgatva is nagyon finom!A recept mellé, lejjebb találtok szépséges, letölthető receptet, amit csak ki kell nyomtatnotok, illetve nyomtatható, gyönyörű címkéket, matricákat, amik még ünnepibbé teszik ezt az amúgy is mutatós üveget. 

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • 3 bögre édes bor (7,5 dl)
  • másfél csomag dzsemfi x (3:1-ben vagy 5:1-ben)
  • 1 bögre cukor (18 dkg), édesszájúbbaknak másfél bögrényi
  • ízlés szerint: citromhéj, fahéj, szegfűszeg, szegfűbors

Én háromfélét készítettem: A rozét egy evőkanál citromhéjjal és két rúd fahéjjal ízesítettem, a fehér borost csak egy evőkanál citromhéjjal, a vörösborost pedig egy teáskanál szegfűszeggel, fél teáskanál szegfűborssal és két rúd fahéjjal ízesítettem.
A fűszereket mindhárom esetben teadióba tömködtem, a fahéjrudak kivételével.

Elkészítése:

  1. A bort egy lábasba öntjük, majd még hidegen hozzáadjuk a dzsemfi xet. Felforraljuk, közben a fűszereket egy teadióba nyomkodjuk.
  2. Ha már forr, akkor hozzáadjuk a cukrot, a teadióban a fűszereket, majd további öt percig forraljuk.
  3. Ezután hagyjuk öt percet állni, majd sterilizált üvegekbe töltjük.
  4. Az üvegeket egyszer fejre állítjuk néhány másodpercre, majd dunsztba helyezzük!

És, hogy igazán szép és ünnepi legyen minden, kattintsatok IDE, ahol megtaláljátok a cuki kis címkéket és a nyomtatható, ajándékozható receptet is: https://rupanerkonyha.hu/borzsele-cimkek/

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák