Barion Pixel

Túrós fánkgaluska bögrésen

Túrós fánkgaluska bögrésen

Imádom ezt a desszertet, zseniális, mind az elkészítése, mind az íze-formája-tálalása! Ellenállhatatlanok a kicsikék, egy főzőcske alkalmával volt szerencsém kóstolni Erzsi néninél, és alig tudtuk abbahagyni. Mikor már elfogyott a tálkámból, lépten-nyomon bele kellett csípnem a tálba egy-egy ilyen gyöngyszemért!

3,5 l kelesztő

A trükk: nokedliszaggatóval készül, pillanatok alatt, amit ITT meg is rendelhetsz!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 2 bögre fehér finomliszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 doboz tejföl (nagy, 330 g)
  • 1 evőkanál cukor

+ porcukor, vaníliáscukros tejföl vagy lekvár a tálaláshoz

Elkészítése:

1. A hozzávalókat összekeverjük.

2. Forró, bő olajba szaggatunk nokedliszagatóval, kis merőkanálnyi adagokat a tésztából, és aranybarnára sütjük őket. Kb. 4-es fokozaton érdemes sütni, hogy ne égjen meg, közben forgassuk át őket néhányszor. Fontos, hogy az első adagnál megvárjuk, hogy az olaj tényleg forró legyen! A fánkok egyébként maguktól megfordulnak.

3. Papírtörlőre szedjük őket, a felesleges olajat le is itathatjuk róla.

4. Porcukorral megszórva, lekvárral vagy édes, vaníliás tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További galuskás receptjeim:

Tojásos nokedli fejes salátával

Túrós fánkgaluska bögrésen

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek