Barion Pixel

Fehér forró csokoládé

fehércsoki

Nem igazán lőhetünk mellé ezzel a selymes, fehér csodával, mert ez a forró, habos, csokoládés ital amellett, hogy nagyon dekoratív, valami elképesztően finom!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊

Hozzávalók:

  • 1 bögre tej (2,5 dl)
  • negyed-egyharmad bögre jó minőségű fehércsokoládé
  • vaníliarúd kikapart magjai ízlés szerint
  • 1 csapott mokáskanál étkezési keményítő

Elkészítése:

  1. Egy nyeles lábasban, folyamatos kevergetés mellett összemelegítjük a tejet a csokoládéval, keményítővel, és a vaníliával. 
  2. Felforraljuk, majd tejszínhabbal, cukorgyönggyel tálaljuk.

Én egy nagyon finom vaníliarudat használtam, szépséges vanília pöttyökkel. Ha szeretnétek ti is beszerezni, ITT csodásabbnál-csodásabbakat találtok, végre! Ez bizony mennyei, hatalmas vanília pettyekkel, puha, nem kiszáradt belsővel, és olyan illattal, ami az egész helyiséget betölti egy szempillantás alatt! Nézzétek milyen szépen látszik a fehér italban:

Jó kortyolgatást!

Itt még egy forró csoki receptet találtok

fehércsoki

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!