Amerika híres cukros keksze, amit mindenki imád! Ezúttal kapott fehércsokoládét és színes, karácsonyi cukor golyókat! Az ünnep mutatós és finom kis, színes éke, készítsétek el… 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók 50-60 darab kekszhez:
- 25 dkg puha vaj
- 1 és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
- 2 tojás
- 3/4 teáskanál sütőpor
- 1-2 teáskanál vanília kivonat, vagy aroma, esetleg egy csomag vaníliás cukor (10-12 g)
- 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
- + 20 dkg fehércsokoládé vagy fehér Deco Melts (én azt használtam) a bevonáshoz
- + színes cukorka ízlés szerint
Elkészítése:
1. A cukrot kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk egyenként a tojást is. Én ezt turmixgéppel csináltam.
2. Ezután hozzámérjük a többi hozzávalót is, és egy villával nagyjából összekeverjük, majd kézzel néhány laza mozdulattal szépen összeállítjuk a tésztát. Tényleg csupán egy-két perc, tilos túldolgozni! Dagasztógépre is bízhatjuk ezt a műveletet!
3. Hűtőbe tesszük 1-2 órára!
4. Vékonyan lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát körülbelül négy milliméter vastagra, majd kiszúrókkal tetszőleges formákat szaggatunk a tésztából, melyeket sütőpapírral bélelt vagy kivajazott sütőlemezre sorakoztatunk. Szellősen tegyük őket!
5. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, alul-felül sütésre. Nyolc-tíz perc alatt készre sütjük őket. Ekkor még nyersnek tűnnek, de nem azok. Ne bizonytalanodjunk, egy-két perc hűlés után megszilárdulnak és elérik a tökéletes állagukat! Az aljának is fehérnek kell maradnia, nem kaphat színt, mert akkor kiszárad!
6. Tetszés szerint díszítsük!
Én egy nagyon finom vaníliarudat használtam, csodás vanília pöttyökkel. Ha szeretnétek ti is beszerezni, ITT csodásabbnál-csodásabbakat találtok, végre! Ez bizony mennyei, hatalmas vanília pettyekkel, puha, nem kiszáradt belsővel, és olyan illattal, ami az egész helyiséget betölti egy szempillantás alatt!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala