Barion Pixel

Lumumba

Lumumba forrócsoki, avagy csokoládés kakaó rummal és Amaretto-val, igazi kísértés!

Elkészíthetjük alkoholmentesen az alapot, és elegendő csak a felnőttek italához adni azt a bizonyos susszt, vagyis löketet! 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊

Hozzávalók négy adaghoz:

  • 4 bögre tej (1 l)
  • negyed bögre holland kakaó por (3-4 dkg)
  • 3-4 evőkanál nádcukor
  • fél-háromnegyed bögre étcsokicsepp vagy fél tábla étcsokoládé összetördelve
  • fél mokkáskanál étkezési keményítő
  • 2 cl rum
  • 2 cl Amaretto (vagy rum 🙂

+ tejszínhab vagy tejhab a tetejére (vagy mindkettő 😊 )

+ csokoládé és/vagy pillecukor minden mennyiségben!

Elkészítése:

  1. A tejet közepes lángon melegítsük össze a kakaó porral és a cukorral valamint az étkezési keményítővel. Csak melegítsük, ne forrjon!
  2. Ezután adjuk hozzá a csokoládénkat, hagyjuk az egészet összeolvadni, majd melegítsük bele a rumot és az Amaretto-t.
  3. Tálaljuk tejszínhabbal, sok-sok csokival! A bögrét olvasztott csokiba is márthatjuk, majd csokiforgácsba is, nagyon dekoratív és finom!

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!