Barion Pixel

Sertés raguleves

sertés raguleves

A kedvenc levesem, ha sikerül megfázni, akkor a legjobb gyógymód a “rabuleves”, ahogy a kislányom hívta. 🙂 

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 3-4 sárgarépa
  • 2-3 fehérrépa
  • 1-2 teáskanál só
  • 1-2 teáskanál vegeta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kb. 8 bögre víz (2 l)
  • 1 maréknyi levestészta

Elkészítése:

  1. A húst felkockázzuk, hideg vízben jól kiáztatjuk.
  2. Egy fazékba tesszük a húst, felöntjük 8 bögre hideg vízzel, hozzáadjuk a sót, a fej megpucolt vöröshagymát egyben és a megpucolt fokhagymát gerezdekre szedve.
  3. Fedő alatt elkezdjük lassan főzni, majd mikor feljön a habja, levesszűrő segítségével leszedjük a tetejéről.
  4. Így főzzük kb. 30-40 percig, utána hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, és mikor majdnem megpuhul, hozzátesszük a tésztát és az ételízesítőt, és a tésztát is puhára főzzük.. Kóstoljuk, sózzuk, ízesítsük, ha szükséges.

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További húsleves, csontleves receptjeim:

Húsleves

Csontleves

Csirke raguleves

Marhahúsleves

Csirke húsleves

sertés raguleves

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!