Barion Pixel

Babos egytál

Babos egytál

Egy igazán gazdag, színes fogás, ami friss, ropogós kenyérrel valami zseniális!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 4-5 evőkanál étolaj
  • 150 g füstölt szalonna vagy bacon
  • 500 g darált marhahús, vagy sertéshús
  • 4 babkonzerv lecsepegtetve (lehetőleg négy különböző féle)
  • másfél bögre paradicsomszósz (3,75 dl)
  • 1 zöld, egy sárga és egy piros húsú kaliforniai paprika
  • 1 doboz édes konzerv kukorica
  • háromnegyed bögre sör (kb. 2 dl) – elhagyható
  • 1 leveskocka vagy fél bögre alaplé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • ízlés szerinti chilli paprika, vagy bármilyen csípős paprika
  • 2-3 teáskanál só

Elkészítése:

1. Egy nagy fazékban felforrósítjuk az olajat, ebben lesütjük az apróra vágott hagymát és a szalonnát, végül 1 teáskanál fűszerpaprikát vagy cayenne borsot. Hozzáadjuk a darált húst, majd néhány perc alatt puhára pároljuk.

2. Közben jöhetnek rá a sör, az ízlés szerinti fűszerek, a paprika, majd a paradicsomlé, a leveskocka, a bab és a kukorica. Ízlés szerinti puhaságúra főzzük.

3. Vagyis már majdnem kész vagyunk, de ha ekkor még híg nektek  a leve, akkor egy-két (szükség esetén később további) kanál lisztet keverünk hozzá, után sózzuk, összeforraljuk és már kész is. Én nem liszteztem ezúttal, szeretjük levesesebben, de ez már igazán ízlés dolga…

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További babos receptek:

Csülkös bableves

Babos egytál

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák